Hangi strüktürlarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilgili zorunluluk konstrüksiyonnın özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, yapının kullanım derslikı kadar faktörler koygun olmaktadır.
Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya duhuline yardımcı olacaktır.
Yangın merdiveni şayet binanın içre konumlandırıldıysa bu durumda asayiş açısından bir havalandırma bacası kullanılmalıdır. Aynı zamanda merdivenin üretiminde kullanılan tüm malzemelerin yangına karşı asgari 90 zaman dayanabiliyor olması gerekir. şayet yangın simultane merdivenin olduğu bölüme duman geçişi olursa güç deposunı binadaki çarpıcılık sisteminden almayıp kendi güç sistemini kullanan mekanik bir havalandırma kullanılması şgeriı vardır.
Yangın yönetmeliğine tatminkâr bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayıcı ürkü pas sistemi ile korku takkadak kaçış tasavvurının henüz hızlı fiillemesini katkısızlamaktadır.
Sınırlı şartlar altında zat sayısının bulunma ihtimaline bakılırsa farklı ve farklı lakinçlar bâtınin kullanılan mimarilarda yönetmeliğin getirmiş olduğu farklı zorunluluklar aplikasyon kayranında kaçış merdiveni adı ile de andaçlmaktadır.
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari konstrüksiyonsı başta yetişmek üzere kullanım amacına ve kullanan isim adetsına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda biraşkın insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu kızılışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.
Ayrıca yegâne yangın kapısı katlı yapılarda da yangın çıkışı kesinlikle bulunmalıdır. Birfena yerde rağmenıza çıkmış olsa da üstelikına varamadığımız yangın kapısı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylecene yangın durumlarında kendimizi ve yönımızdakileri emin alana hızla tahliye etmiş olabilelim.
Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bandajlı olarak değişmiş olur.
Yangın kapıları montajı ayrı bir uzmanlık gerektirir. Her ne kadar standartlara ve sertifikasyona mütenasip olarak üretilen kanat yangına dayanımlı olarak üretilmiş olsa da sandık montajında da sertifikasyon aşamasındaki uran özelliklere onat, yangına dayanımlı malzemelerle ve fitili yakın uygulanarak montajlanmalıdır.
Aynı zamanda yangın merdiven bapları spontane otomatik olarak kapanarak güvenliği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapkaloriın) asliye amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide gestaltlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir yeğinndaki yaman, yangın, gaz vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu aksi koşulların başka katlara intikalini kösteklemek veya olası evetğu kadar geciktirmektir.
Yangın bapsı kilidi inanma kilidi olarak aşina ve bapnın dâhilen dışarıya esaslı açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında rast bir uran ile yerleştirilmesi, yangın anında tasarrufı kolaylaştırır.
Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları konusunda tüketicileri ihtaryor ve isabetli fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.